Bács-Kiskun

2023.06.14. 18:05

A községek közül megyénk tarolt településfejlesztésben

A Településfejlesztési Szövetség szakmai elismerését, a Településfejlesztési Díjat idén a községek kategóriában három Bács-Kiskun vármegyei településnek ítélték meg: Jakabszállás, Lakitelek és Sükösd önkormányzatának. A díjátadót kedden Budapesten tartották meg, ahol Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter köszöntötte a díjazottakat.

Sebestyén Hajnalka

Szabó György Róbert polgármester a díjjal, valamint Budai Bálintné pályázati referens és Szabó E. Krisztina projektmenedzser

Fotó: Kapott fotó

Jakabszállás polgármestere, Szabó György Róbert örömmel osztotta meg a hírt a baon.hu-val. A község az új egészségügyi centruma megvalósításával érdemelte ki a rangos díjat, mely egy erkölcsi érdem, egy nagyon szép egyedi asztali lámpa jelképezi a szakma elismerését.

A szakmai díjat önkormányzatok és önkormányzati cégek nyerhetik el  2022-ben befejezett településfejlesztési projektjükkel, három kategóriában: közösségfejlesztés, szolgáltatásfejlesztés és infrastruktúra-fejlesztés. Mindhárom elismerést három településtípus kategóriában adja a zsűri: főváros, fővárosi kerület és megyei jogú város; valamint város és község.

Szabó György Róbert elmondta: tavasszal terjesztették fel a három települést a díjra község kategóriában. Már az megtiszteltetés volt Jakabszállás számára, hogy a jelöltek között szerepelhetett, az pedig, hogy az infrastrukturális fejlesztés díját megosztva elnyerhette Lakitelekkel együtt, nagy büszkeséggel tölti el. A tavaly átadott új egészségügyi centrumukat találta a zsűri érdemesnek a megosztott első díjra, melynek eredményeképp a korábban a település több pontján lévő egészségügyi szolgáltatásokat költözötték egy nagyobb, modernebb és komfortosabb épületbe, mely energiahatékonyság szempontjából is sokkal gazdaságosabban működtethető. A polgármester végül hozzátette: köszönetet szeretne mondani a díj kapcsán a pályázatot menedzselő Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökségnek, a tervezőknek, a kivitelezőknek és munkatársainak. Igazi csapatmunka volt! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában