Versforgó

2023.05.12. 16:57

Versmondó versenyt tartottak a kecskeméti Damjanich iskolában

Versforgó címmel rendezett városi versmondó versenyt a kecskeméti Damjanich János Általános Iskola csütörtökön.

Horváth Péter

A 2018 óta megtartott esemény egyre népszerűbb a város intézményei között

Fotó: Bús Csaba

A 2018 óta megtartott esemény egyre népszerűbb a város intézményei között, idén már csaknem 50 diák nevezett a város és a város környékén található általános iskolákból, elsőstől a nyolcadikosig – mondta el Papp Zsolt intézményvezető. Szinte az összes jelentős magyar költőtől elhangzott vers, Petőfitől József Attilán és Radnóti Miklóson keresztül a kortárs Lackfi Jánosig.

Papp Zsolt elmondta, hogy mindenki ajándékkal térhetett haza a szavalóversenyről, köszönhetően annak, hogy nagyon sok cég támogatta a rendezvényt és számos felajánlást tettek. 

Az elsősök és másodikosok között első helyezést ért el Kovács Dorka a Feketeerdői Általános Iskolából. A harmadikosok és negyedikesek kategóriájában első lett Trungel Tamás, a Városföldi Általános Iskola tanulója. Az ötödik és hatodik osztályosok kategóriájából Bánáti Zsombort, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola diákját tartotta legjobbnak a zsűri. A hetedikesek és nyolcadikosok alkotta kategória legjobbja Szabó Lujza volt a Kecskeméti Kodály Iskolából. Különdíjban részesült Boldog Csenge és Kállai Mihály. A helyezettek oklevelet és értékes jutalomkönyvet kaptak, a többiek ajándékkal és emléklappal térhettek haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában