Ünnepség

2023.05.30. 12:24

Települési kitüntetéseket is átadtak a pünkösdi falunapon Kunfehértón – galériákkal

A pünkösdi hétvégén tartották a falunapot Kunfehértón, ahol színes programokkal várták a település lakóit. Átadták az önkormányzat elismeréseit, díszpolgári címet kapott Gömzsik László, a falu korábbi polgármestere, és hárman vehették át a Kunfehértóért címet, valamint átadták a Tiszta udvar rendes ház címeket is.

Pozsgai Ákos

A képen a falunapon kitüntetettek láthatók a feleségeikkel.

Fotó: Pozsgai Ákos

A hagyományoknak szerint idén is az Erdei térre várták ünnepelni a falu lakóit a szervezők, a programsorozat nyitószámaként a Mosolyvár Óvoda Csiga csoportja lépett fel elsőként, majd a Kunfehértói Nyugdíjas Klub „Apáca show és rapp Nagyik” cím produkciója aratott sikert a színpadon.

A könnyed műsor kezdést követően Huszár Zoltán polgármester mondta el ünnepi köszöntőjét, kiemelve, hogy idén 71 éves a 2300 lelket számláló község, ami fiatal kornak számít egy település életében. Viszont erre az évre is jut egy kerek évforduló, 20 éves Kunfehértó testvértelepülési kapcsolata az erdélyi Disznajó településsel, amely mára igazi barátsággá nőtte ki magát, amit egy újabb szándéknyilatkozat aláírásával erősítettek meg.  

– Tapasztaljuk, hogy egyre többen választják lakhelyükké Kunfehértót. Sokan költöznek hozzánk, telepednek le nálunk és vállalnak munkát. Szerencsére a dolgozni akarók nálunk megtalálják számításaikat. Sok olyan cég működik a közigazgatási területünkön, ahol biztos és kiszámítható, hosszútávú munkalehetőségek között válogathatnak 

– hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette, hogy szívesen választják Kunfehértót a fiatal családok, hiszen a településen van egy mini bölcsőde, amely már most bővítésre szorul, ugyanis három év alatt kinőtték. Elmondta azt is, hogy a helyi óvoda, amely az elmúlt években komoly fejlesztésen ment keresztül, szintén bővítés előtt áll.

Hozzátette: idén egy korábban benyújtott nyertes pályázatnak köszönhetően 61,4 millió forintot sikerült további korszerűsítésre, napelem- és hőszivattyús rendszer telepítésre fordítani. Fejlesztik a polgármesteri hivatal épületét is, napelemes rendszert és hőszigetelést kap és új külső festést. Kívül-belül megújul az iskola sportcsarnoka is, amelyre 150 millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat. – Az iskola életében történt eddigi tetőfelújítás és nyílászárócsere, valamint ebédlő-felújítás szintén a gyerekek mindennapjait teszik komfortosabbá – tette hozzá Huszár Zoltán.

Kiemelte azt is, hogy a tavalyi falunap óta megépült a Hunyadi és a Bem utca, valamint a Liget köz új útburkolata is, ezzel elérték, hogy a faluban nincs földes utca. Egy 75 milliós nyertes pályázatnak köszönhetően szilárd burkolatot kap az egyik legfontosabb külterületi út, a TSZ út is.

A falunapon átadták a Kunfehértó Község Díszpolgára címet, amelyet idén Gömzsik László, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályvezetője kapott, aki 2002 és 2010 között két cikluson át volt a település polgármestere.

Kunfehértóért címet kapott Madácsi Erzsébet, a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Központ Kunfehértó Gondozási Központjának vezetője, Baráti Péter, az Arany Kapu Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, és Volovár Károly, a település nyugalmazott városüzemeltetési vezetője.

A Tiszta udvar rendes ház címet idén négy ingatlantulajdonos kapta meg.

A falunapi vigasságon felléptek a Disznajói Pettyes Tulipán nevű tánccsoport, a kiskunhalasi Máshang együttes, az oromi Ropogtató Gyermek Néptáncegyüttes, a Halas Fitness Egyesület, a napot este az Unique együttes koncertje zárta.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában