Bács-Kiskun

2023.05.07. 09:10

Schmidt Rajmund romaügyi főkoordinátor megbízást kapott

Sztojka Attila romaügyekért felelős kormánybiztos Schmidt Rajmundot, Kalocsa Város Képviselő-testülete egyik legaktívabb tagját kérte fel a Cigány Közösségek Szövetsége (CIKÖSZ) Bács-Kiskun vármegyei főkoordinátori feladatainak ellátására.

Zsiga Ferenc

Schmidt Rajmund

Fotó: Beküldött fotó

Schmidt Rajmund a megbízólevelét szerdán vette át. A képviselő megköszönte a bizalmat és felelősségteljes munkát ígért a kormánybiztosnak. A főkoordinátor feladata, hogy a CIKÖSZ alapszabályának és az elnökség döntésének megfelelően képviselje a vármegyében élő cigányságot, koordinálja a szakmai és politikai munkát. A főkoordinátor közvetlenül a régiós főkoordinátornak és az elnökségnek tartozik beszámolási kötelezettséggel, a vármegyére vonatkozó feladatokat a régiós koordinátortól és az elnökségtől kapja.  A kormánybiztos ugyan ezen alkalommal Kecskemét és térségének romaügyi koordinátori feladatainak ellátására a kecskeméti Oláh Jánosnénak és Kállai Ritának adott megbízást.

Sztojka Attila az ünnepi esemény alkalmával aláhúzta: a felkéréskor kiemelten fontosnak ítélte meg, hogy olyan személyek segítsék a koordinátori feladatokban, akik a kormány politikájával azonosulni tudnak, és a Fidesz-KDNP frakció romapolitikáját hitelesen képviselik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában