Energiaspórolás

2023.05.11. 11:26

Napelemekkel gazdagodott a fülöpszállási óvoda és piaccsarnok

Saját erőből és pályázati támogatásból újabb napelemeket telepítettek Fülöpszálláson. Az egyik tíz kilowattos egység az óvoda, a másik a piaccsarnok épületére került.

Gulyás Sándor

A napelemek nagyban hozzájárulnak a rezsiköltségek csökkentéséhez – hangsúlyozta Gubacsi Gyula

Fotó: Gulyás Sándor

– Hosszú évek óta, minden egyes beruházásunknál igyekeztünk kihasználni a megújuló energiaforrásokban rejlő lehetőségeket. Elmondhatom, hogy közintézményeink mindegyikén napelem van, évek óta hűtő-fűtő klímával szereljük fel épületeinket. A tavalyi évben a „rezsisokk” idején közel húsz új berendezést helyeztünk üzembe, a költségek csökkentése érdekében. A költségeket saját erőből fedeztük – mondta el a baon.hu-nak Gubacsi Gyula polgármester.

Az óvoda épületére telepített napelem árát saját költségvetésből gazdálkodta ki a fülöpszállási önkormányzat. A község vezetése 8,6 millió forintos támogatást remél a LEADER program pályázatán. 

– Az összeg fedezi a piaccsarnoki napelem telepítésnek költségét, ami úgymond megelőlegeztünk. A Kurjatóba és a Balázspusztára tervezett játszótér kialakítása a pénz megérkezése után kezdődhet el – tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában