TOP

2023.05.21. 07:00

Megújul a szabadszállási óvoda elektromos hálózata

Újabb pályázati sikert könyvelhetett el a szabadszállási önkormányzat. A vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretből 80 millió forintot kapott a város, a pénzt a Tóth Erzsébet Óvoda régi szárnyának rekonstrukciójára fordítják.

Gulyás Sándor

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az óvoda régi épületének felújítása, korszerűsítése évek óta zajlik. Első ütemben a falak hőszigetelése, a nyílászárók cseréje valósult meg. Belügyminisztériumi támogatással és saját források felhasználásával készült el a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve egy 20 kilowattos napelem felszerelése. A beruházás összköltsége 40 millió forint volt. Az óvodai melegítőkonyha korszerűsítésére 17 millió forintot költött a város.

– A most elnyert 80 millió forintos forrást az óvoda régi szárnyának rekonstrukciójára fordítják. A rendelkezésre álló keretből megvalósul az elektromos hálózat cseréje, megújulnak a vizesblokkok. Jut pénz óvodabútorok beszerzésére is. A következő lépés a burkolatok cseréje és az intézmény udvarának rendbetétele. A munkálatok befejezését követően újul meg teljes egészében az épületkomplexum – tájékoztatta a baon.hu-t Darabos József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában