Felvonulás

2023.05.20. 19:19

Mazsorett fesztiválnak adott otthont Kiskunfélegyháza – galériával, videóval

Fúvószenekari kíséret mellett látványos felvonulással csalogatták a nézőket a mazsorettes lányok a 23. Országos Mazsorett Fesztivál helyszínére szombaton délután.

Vajda Piroska

Felvonultak a mazsorettek

Fotó: Bús Csaba

A jeles eseményt hosszú évek óta a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében rendezi meg a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes. 

Az idei fesztiválon tizenkét csoport mintegy százötven táncosa mérte össze tudását Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokában. A házigazda Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület tagjai mellett Soltról, Budapestről és Kiskőrösről érkeztek mazsorettcsoportok Félegyházára. A zenei kíséretet a Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekar és Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar biztosította. 

Tavaly volt harminc éves az a félegyházi együttes  

A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület táncosai immár 31 éve örvendeztetik meg a közönséget látványos bemutatóikkal. Az elmúlt három évtizedben több száz fiatal lány tanulta meg a bot-, a zászló- és a pomponforgatás tudományát Jankovszki Zoltánnétól, az egyesület alapítójától, akinek munkáját nemrég a Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért Díjjal ismerték el. Ugyanakkor az együttes is számtalan díjjal, elismeréssel öregbítette a város hírnevét az elmúlt harminc év alatt. A jubileum alkalmából a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság javaslata alapján, a város képviselő-testülete döntése értelmében a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes három évtizedes kiemelkedő eredményéért tavaly felvételt nyert Kiskunfélegyháza Értéktárába a kulturális örökség szellemi és tárgyi javak kategóriájába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában