Galériával

2022.10.03. 19:14

Kiállítással és gálával ünnepeltek a félegyházi mazsorettek

Harminc éve örvendeztetik meg a közönséget látványos bemutatóikkal a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület táncosai. Az elmúlt három évtizedben több száz fiatal lány tanulta meg a bot-, a zászló- és a pomponforgatás tudományát Jankovszki Zoltánnétól, az egyesület alapítójától, akinek munkáját nemrég a Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért Díjjal ismerték el. Ugyanakkor az együttes is számtalan díjjal, elismeréssel öregbítette a város hírnevét az elmúlt harminc év alatt.

Vajda Piroska

Az együttes elmúlt harminc évének relikviái, kitüntetései, oklevelei, fényképei láthatók a tárlaton

Fotó: Vajda Piroska

A jeles évfordulót mazsorett-történeti kiállítással és gálával ünnepelték a napokban. A Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett táralton az együttes elmúlt harminc évének relikviái, kitüntetései, oklevelei, fényképei segítik felidézni a félegyházi mazsorettek legemlékezetesebb pillanatait. A kiállítást, amely október közepéig várja az érdeklődőket, Fricskáné Fekete Ibolya tanárnő, mazsorettes anyuka nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy több száz mazsorettes lány tapasztalhatta meg az együttes mozgás örömét és szépségét az egyesületben, amely az sok szép emlék mellett személyiségük fejlődése szempontjából kiemelkedő fontossággal bírt. 

Megtanulhatták az egymáshoz való alkalmazkodást, rendszerességet, következetességet. Magabiztosabbak, kitartóbbak, fegyelmezettebbek lettek. Boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá, tanulmányaikban sikeresebbé váltak. 

Mindez végigkíséri az életüket és meghatározza felnőttként való viselkedésüket is – hangsúlyozta Fricskáné. Ezt követően dr. Kovács József, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület elnöke idézte fel az egyesület fűződő emlékeit. Azt is bejelentette, hogy a 25 éves elnöki munka után szeretné átadni a stafétát a fiatalabb generációnak. 

Az ünneplés szombaton nagyszabású gálával folytatódott, ahol Csányi József polgármester arról tájékoztatta a közönséget, hogy a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság javaslata alapján, a város képviselő-testülete döntése értelmében a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes három évtizedes kiemelkedő eredményéért felvételt nyert Kiskunfélegyháza Értéktárába a kulturális örökség szellemi és tárgyi javak kategóriájába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!