Kiskunmajsa/Szekszárd

2023.05.04. 14:50

Kiválóan szerepeltek az ifjú majsai versmondók az országos versenyen

Hatvankilenc település nyolcvanhat fiatalja bizonyította tudását, felkészültségét és ihletettségét a tizenegyedik alkalommal megtartott Fedorka – Sosevolt Versnap Országos Találkozó döntőjén.

Tapodi Kálmán

Dobóné Czinkóczi Erzsébet, Tabajdi Levente, Fisiné Bera Mónika, Rádóczi Anna

Fotó: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda

A versenyre Erdélyből és Felvidékről is érkeztek versmondók Szekszárdra, ahol a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvodát két tanuló, Rádóczi Anna és Tabajdi Levente Bence képviselhette. A zsűri tagjai között volt Wiegmann Alfréd Magyar Versmondók Egyesületének versszínházért felelős alelnöke, Rékasi Károly színművész, Illés Alexandra, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze, drámapedagógus, valamint Csötönyi László magyartanár, előadó, közművelődési szakember.

– A Fedorka országos döntőben a 7–9 évesek korcsoportjában arany minősítést kapott és első helyen végzett, így Fedorka díjban részesült Rádóczi Anna második osztályos diákunk. A 10–12 évesek korcsoportjában harmadik lett, arany minősítést és különdíjat kapott Tabajdi Levente Bence negyedikes tanulónk – számolt be a sikerről Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezető.

A majsai versmondókat Fisiné Bera Mónika és Dobóné Czinkóczi Erzsébet tanítók készítettek fel a versenyre. Mindkét kiválóan szereplő tanítvány meghívást kapott a Regősök Húrján elnevezésű országos gálára, amit a fővárosban rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában