Grand Prix

2023.05.01. 20:28

Kiskunhalas nagydíjáért is folyt a küzdelem a négynapos lovasverseny – galériával

Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban rendezték meg április 28 és május 1 között az Országos Minősítő Díjugrató Verseny, Grand Prix I. Fordulóját. A Dél-Alföld egyik kiemelt lovassport eseményének fővédnöke dr. Budai Gyula miniszteri biztos, védnökei, Bányai Gábor kormánybiztos és Dallos Gyula miniszteri biztos voltak.

Pozsgai Ákos

Az Országos Minősítő Díjugrató Verseny, Grand Prix I. Fordulóját tartották a hosszú hétvégén

Fotó: Szilágyi Pál

A korábban nemzetközi szintű halasi május elsejei lovasnapoknak helyet adó Hirling József Lovaspark most is benépesült a hazai díjugrató lovasverseny résztvevőivel. Az Országos Minősítő Díjugrató Verseny, Grand Prix I. Fordulóját tartották a hosszú hétvégén, ide várták az ország legjobb lovasait minden kategóriában, és az érdeklődő közönséget. A verseny zsűri elnöke Fugli Károly volt, aki a 2024-es párizsi olimpia Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) által jóváhagyott díjugrató bírói névsorát erősíti. 

A négy napos verseny során 30 versenyszámban, közöttük hat GP körben mérték össze tudásukat a legjobb hazai díjugratók. A kiskunhalasi forduló, a három önálló versenyből álló GP szabadtéri versenysorozat első állomása volt.

A hétvégi lovasverseny egyik leglátványosabb versenyszámát, a Kiskunhalas Város Nagydíjáért folyó 500 ezer forintos díjazású 130 centiméter magasságú korlátugrást május 1-jén, hétfőn tartották.

Kiskunhalas Város Nagydíjáért versenyszám 7 indulóval és 4 összevetéssel zajlott 180 centiméter magasságig. A versenyszámban végül holtversenyben hármas győzelem született:

1. Potocska Attila, RÁDIHÁZA-ELŐTÁNCOS (Potocska LSE), 1. Burucs Borbála, MIAMI DE GARDER (Viktor-i Sportegyesület), 1. Jován Richárd, CENTO-H (Mezőhegyesi Ménes KH SE). 

A nagydíjat Bányai Gábor, Dallos Gyula kormánybiztosok, Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere és Kunné Fekete Alexandra versenybíró adatk át a három győztesnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában