Hosszú Utcai Óvoda

2023.05.22. 20:22

Kiállították a tehetséges kecskeméti óvodások munkáit – galériával, videóval

Idén is elindították a Vizuális Tehetségműhelyt a Hosszú Utcai Óvodában, ahol a legtehetségesebb nagycsoportosok alkothattak meghatározott tematika szerint.

Horváth Péter

A legtehetségesebb nagycsoportosok munkáit állították ki

Fotó: Horváth Péter

 A nevelési évben a Kodály-évforduló nyújtotta az alkotások témáját, hiszen a 140 éve született népzenekutató, zenepedagógus, zeneszerző által gyűjtött népdalokat dolgozták fel alkotásaikban a kicsik, az alkotások elkészítése során az adott népdal szövegét, valamint hangulatát jelenítették meg a gyermekek az óvodapedagógusok segítségével – mondta Bódis Dalma óvodapedagógus, a tehetségműhely vezetője. A szépséges óvodás alkotásokból hétfőn nyílt kiállítás az óvoda aulájában, amit a betérő szülők több hétig láthatnak.

Az óvoda négy nagycsoportjaiból két-két gyermek vehetett részt hét alkalommal a tehetségműhely munkájában. Közös énekléssel vagy zenehallgatás formájában minden alkalommal megismerkedtek a gyermekek azzal a népdallal, amit adaptáltak. A feldolgozott dalok között szerepelt a Cifrapalota, A Vidrócki híres nyája, Harcsa van a vízben, Hess páva, Erdő mellett estvéledtem, Által mennék én a Tiszán, valamint a Zöld erdőben kezdetű dal.

A tehetséggondozó műhely kitűzött feladatai közül a legfontosabbak az alkotókedv felkeltése, a megfigyelőképesség fejlesztése, a kompozíciós érzék fejlesztése, a szín- és formaérzék fejlesztése, átélés-beleélés, adaptáció valamint az élménynyújtás – hangsúlyozta a pedagógus.

A szűk körű megnyitón Búti Flóra, a Kodály Iskola kisiskolása, a Hosszú Utca Óvoda korábbi ovisa énekelt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában