Magyar Vöröskereszt

2023.05.23. 18:55

Kéklámpás Napot rendeznek Baján

Kéklámpás Napra várják a fiatalokat és szórakozni vágyókat június 3-án szombaton 10-17 között a Petőfi szigeti Rendezvény téren. A Kéklámpás Nap keretében bepillanthatunk a bajai rendvédelmi szervek mindennapjaiba. Június harmadikán találkozhatunk a tűzoltókkal, mentősökkel, rendőrökkel és a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjaival, akik Törökországban a földrengés sújtotta területen, Mogyi kutyával vettek részt a mentőakcióban.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

A Magyar Vöröskereszt a rendezvényen 10-13 óráig véradást szervez a Turisztikai Központban.

A színpadon bemutatják az elsősegélynyújtás részleteit felnőtteknek, valamint az újszülöttekkel és kisgyermekekkel kapcsolatos balesetekre is felhívják a figyelmet. A rendezvényen bemutatják az újraélesztést, amit a helyszínen bárki megtanulhat.

Fúvószenekar, népi tánc, modern tánc és bűvészek szórakoztatják a vendégeket .

Az eseményen 13 órakor az égen feltűnik majd a rendőrségi helikopter, a program zárásáig bárki beülhet a fülkébe, 15 órakor pedig baleseti szimulációs bemutatót tartanak amit a Rendőrség, Tűzoltóság, Mentők közösen mutatnak be. 

Török Sándorné a Magyar Vöröskereszt Baja Városi Szervezete területi vezetője, a rendezvény szervezője hírportálunknak elmondta, hogy a baleseti szimulációt főleg az általános és középiskolások részére ajánlja, de természetesen mindenkinek tanulságos. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában