Bringás reggeli

2023.05.17. 09:49

Kakaós csiga és almachips járt a kerékpározásért Halason – galériával

Kakaós csigát és almachipset kaptak ajándékba szerda reggel Kiskunhalason is, akik kerékpárral mentek munkába vagy iskolába. A Magyar Kerékpárosklub idén is meghirdette a Bringás reggeli országos akcióját, melyhez a területi szervezetei és partnerei közreműködésével az ország több mint 80 pontján csatlakoztak.

Pozsgai Ákos

Az esőben is finom reggelivel várták a kerékpárosokat

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bethlen Gábor téren reggel 7 órától várták reggelivel a Halasi Városmenedzser Kft. munkatársai a kerékpárosokat, akik támogató cégek felajánlásainak köszönhetően kakaós csigát és almachipset kaptak ajándékba. A kora reggeli szakadó esőben is sokan választották közlekedési eszköznek a biciklit, több mint 250 bringás reggelit osztottak ki a szervezők. Ez a szám Kiskunhalason egyáltalán nem meglepő, hiszen jó időben ennél még többen szoktak kerékpárra ülni. 

A város évek óta csatlakozik a különböző kerékpáros programokhoz, az önkormányzat és a városháza is már több alkalommal elnyerte a Kerékpárosbarát Település, illetve a Kerékpárosbarát Munkahely címet. Legutóbb idén, a 2022-ben beadott pályázat alapján ítélte oda a pályázatot lebonyolító Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet a Kerékpárosbarát Település címet Kiskunhalasnak, amelyet egy évig jogosult használni a város, de több halasi vállalkozás is elnyerte már, nem is egyszer, a Kerékpárosbarát Munkahely címet.

– Minden esemény, ami arra ösztönzi a halasiakat, hogy kerékpárra pattanjanak, az jó és támogatandó, szeretnénk a jövőben is kihasználni minden lehetőséget, hogy erre felhívjuk a figyelmet 

– mondta a szerdai bringás reggelin Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere. Hozzátette: „a kerékpározás önmagában egy egészséges, környezetkímélő és nagyon jó közlekedési lehetőség, amelyet, ha még többen használnánk, akkor talán hamarabb elérnénk a munkahelyekre és mindenhova, ahova szeretnék, hiszen Kiskunhalason belül nincsenek olyan nagy távolságok. Az önkormányzat feladata az, hogy tovább bővítsük a kerékpáros közlekedést támogató infrastruktúrát, ilyen tervekre most is be vannak adva különböző pályázatok, többek között a Keceli út irányából a buszfordulótól a városközpontig tervezünk új kerékpárutat építeni a közeljövőben.”

A „Bringázz a munkába!” kampány ezúttal a „Kerékpár=kiszámíthatóság” üzenetet népszerűsítette, illetve azt hirdette, hogy a munkahelyeket kerékpárral is megközelíthetővé kell tenni. A kampányt szervező Magyar Kerékpárosklub összefogásban az Aktív Magyarországgal, közleményükben azt írták, hogy míg „mi a mindennapos bizonytalanságban keressük a kapaszkodót, bringánk hűségesen várja, hogy felismerjük benne a megoldást. Biciklinkre a legnehezebb időkben is számíthatunk, hiszen mobilitást és függetlenséget biztosít, így segítségével magunk menedzselhetjük az időnket anélkül, hogy menetrendekhez vagy közlekedési dugókhoz kellene alkalmazkodnunk”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában