Beruházás

2023.05.05. 16:30

Átadták az Akácos út újabb szakaszát Érsekcsanádon – galériával

Az Akácos út új útszakaszának megépítésére 45 millió forintos támogatást nyert az Érsekcsanádi Önkormányzat, összesen 54 millió forintból készült el. A beruházás fő része az Akácos utcát és az összes oda vezető párhuzamos utcákat érinti. Az Akácos utca megépítését öt pályázati támogatásból sikerült megvalósítani, egy Belügyminisztériumi projektből és négy Magyar Falu Programból.

Márton Anna

Az ipari park területen lévő vállalkozáshoz is ellátogatott Zsigó Róbert

Fotó: Márton Anna

Az útátadást május negyedikén délután tartották. Az eseményen Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, Vedelek Norbert a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke és a helyi lakosok is részt vettek.

Zsigó Róbert köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kormány célja a kistelepülések fejlesztése, hogy azok akik itt élnek is megfelelő módon tudják igénybe venni az állam és önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat. Hozzátette: az előző években Bajai térségében az útépítések mellett bölcsődéket, óvodákat, művelődési házakat, orvosi rendelőket építettek, vagy újítottak fel a kormány támogatásával.  

– Folytatódnak a fejlesztések településünkön. Az Akácos utca következő szakasza volt a Kossuth-Akácos utcák kereszteződésében lévő csomópontig, illetve egy közel 60 méteres szakasz a Szőlő utca Akácos utcai bevezető szakaszán. A kivitelezés tavaly ősszel indult meg, és most áprilisban zárult. Kivitelező az érsekcsanádi Taba Épker Kft. volt. A beruházással a negyedik lépcsőben elértük azt, hogy az Akácos utca hosszában szinte teljesen elkészült, már csak az utolsó 40 méter van hátra. Mivel ez a Szőlő utcai kereszteződés csomópontja lesz, így ezt azzal együtt kell elkészíteni. Elkészült már a teljes Deák utca és Petőfi utcai összekötő szakasz. A Kossuth utcai összekötő szakaszból elkészült már 110 méter, van még a most megépült csomópontig közel 100 méter, amit aszfaltozni kell. A Szőlő utcai bekötő szakasz – mondta hírportálunknak Felső Róbert polgármester.

A hiányzó szakaszok mellett erdők is vannak, így az önkormányzat az építés sorrendjében azokat a szakaszokat vette előre, ahol csak lakóingatlanok vannak, erdő nincs. Az Akácos utca megépítését öt pályázati támogatásból sikerült megvalósítani, egy Belügyminisztériumi projektből és négy Magyar Falu Programból.

A helyi önkormányzat eddig 160 millió forint támogatást nyert a beruházásra, összesen 203 millió forintba került a projekt, amit közel 40 millióval egészítette ki a támogatást a helyi önkormányzat.

Az érsekcsanádi ipari területre is ellátogattak a vendégek, amit a Terület-és Településfejlesztési  Operatív Program  pályázatból vásárolt és fejlesztett az önkormányzat. Utat, ivóvizet és áramellátást építettek ki. Az új ipari parki rész 3,4 hektár, ezen kívül még  van egy közel négy hektáros terület ami már korábban is ipari területként funkcionált. Az Akácfa utca megépítése az ipari park vállakozóit is érinti. Felső Róbert kiemelte, hogy minden ingatlanra van bérlő, bíznak abban, hogy akik még eddig nem építkeztek a jövőben ők is megvalósítják az elképzeléseiket. Óriási a kereslet az ipariparki területek iránt.

A Reulon Kft.-ben  minden olyan dologgal foglalkoznak ami alvással kapcsolatos. Matracok huzatát gyártják újrahasznosított alapanyagokból, farmerből. A párnahuzatot töltik is, gyapjútermékeket is előállítanak.  Az elmúlt év augusztusában költözött ki az új telephelyre. Tizenkét fő dolgozik a cégnél, öten a gyártósoron. Az országban 14 szaküzletük van, több mint 15 éve működnek franchise hálózatban. Minden  évben fejlődnek, újítanak. Most kezdték el a külföldi webáruházat kialakítani, külföldön három weboldalon jelen vannak : a kaufland, az amazon, és ebay oldalakon. A német weboldal hamarosan elkészül, jelenleg a termékeket töltik fel, tudtuk meg Hahn Kristóftól, a családi cég munkatársától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában