Petőfi-versek

2023.04.14. 20:02

Versmondó versennyel tisztelegtek a költészet napján Uszódon

A költészet napján Petőfi Sándor és a település szülötte, ifj. Benedek Sándor költő emléke előtt tisztelegtek Uszódon. A versenyre egy szabadon választott Petőfi-verssel nevezhettek, a huszonhat résztvevő között óvodástól felnőttig minden korosztály képviseltette magát. A kiváló hangulatban telt rendezvény vendége volt Bács-Kiskun vármegye jóvoltából a „Mi Petőfink”, azaz Bánfalvi Szilárd színművész, aki Petőfi Sándor A jó tanító című versét szavalta el.

Zsigmond Enikő

A versenyzőket kategóriánként díjazták, az első helyezettek értékes könyvjutalmat kaptak

Fotó: Zsigmond Enikő

A három fős zsűri – Halász Lászlóné, Tóthné Szabó Aranka, Moravecz Zoltánné – négy kategóriára osztotta a nevezőket, az értékelésük során pedig figyelembe vették a versválasztást, hogy a versenyző korának, egyéniségének megfelel-e, érti, átéli-e az előadott művet. A versenyzőket kategóriánként díjazták, az első helyezettek értékes könyvjutalmat kaptak. A színvonalas előadások sokszor nehéz helyzet elé állították a zsűrit, a felnőtteknél nem is tudtak sorrendet felállítani.

Óvodásoknál: 1. Ötvös Fanni, 2. Tamás Elizabet, 3. Rózsa Míra lett. Kiválóan teljesítettek: Farkas Luca, Tamás Gergő, Tapolcsányi Vanda és Stemlpely Adél. 

Az általános iskola 1-2 osztályos kategóriában: 1. helyen Nemcsényi Vendel végzett, őt követte Nemes Aliz, 3. helyen pedig Kolompár Amira. 

Az általános iskola 3-5. osztályos résztvevőinek helyezettjei: 1. Ötvös Hédi, 2. Ferenc Ádám, 3. Varga Vanessza, különdíjas Práger Virág. Kiválóan teljesített Farkas Tünde, Tamás József, Müller Áron, Papp Csenge és Papp Janka.

Felnőtt kategóriában minden résztvevő szereplését kiválóra értékelték. Ők a következők voltak: Vörös Zoltánné és Vörös Zoltán, Ötvösné Vörös Katalin, Farkasné Tóth Zsuzsanna és Farkas István, Kanalas János, Kapitány Nikolett.

Az immár második évben zajló Benedek Sándor versmondó verseny Uszód Községi Önkormányzat szervezésében valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában