Formabontó és bátor

2023.04.22. 11:20

Új klipet forgatott és országos turnén vesz részt a kecskeméti Nova Prospect – videóval

Horgonyok című számához készített klipet a kecskeméti Nova Prospect zenekar a közelmúltban. A múlt elengedéséről és a jövőbe tekintésről szóló dalhoz különleges helyszíneken forgatott, formabontó és bátor vizuális megvalósítást rendelt az együttes. A kecskeméti formáció jelenleg országos turnén vesz részt, a Csajok a Csúcson című koncertsorozat keretében szombaton élvezheti játékát az Ápoló Klub közönsége.

Horváth Péter

Szombaton Kecskeméten, az Ápoló Klubban lép fel az együttes

Fotó: Nova Prospect

A Nova Prospect negyedik nagylemeze Törékeny egyensúly címmel 2021 év végén jelent meg, melynek egyik húzó dala a Horgonyok, amiről nemrég klipet forgatott az együttes.

– A Horgonyokkal együtt négy dal kapott klipet a legutóbbi albumunkról. Ez annyiban más a többinél, hogy sokkal merészebb alapötlettel és megvalósítással álltunk elő, mint a többi klipünk esetében. Ez az utolsó dal, ami zenei videót kapott az albumról, most már az új nagylemezzel foglalkozunk – mondta Kiss Józsi, a Nova Prospect alapító-gitárosa. A klip megvalósítására sikerrel pályáztak a Nemzeti Kulturális Alapnál.  

– A klip sztorija egy elhanyagoló kapcsolatban élő nőről szól, és a videóban némileg szerepet kap a természetfeletti is: a nő elhanyagolásának okát a klip végén tudja meg, amikor rátalál saját sírjára - mondta Besnyő Gabó, az együttes énekese, a klip főszereplője, aki papnőként jelenik meg a zenés videóban. Ez a koncepció kissé megnehezítette a megfelelő forgatási helyszínek megtalálását. A zenekaros snitteknek mindenképpen hajós környezetet szerettünk volna. Így találtunk rá a pilismaróti hajótemetőre, ami elképesztően jól nézett ki, de nagyon körülményes lett volna beszerezni a forgatáshoz szükséges engedélyeket. Végülis a Közép-Tiszai Vízügyi Igazgatóság kiskörei víztározónál lévő hajókikötőjében vettük fel a zenekari jeleneteket, még tavaly októberben – mondta Józsi.  

Gabó papnős szerepe sem könnyítette meg a sztorihoz passzoló helyszín megtalálását. 

– Először valamely kápolnára gondoltunk, de elvetettük az ötletet, mert senki érzékenységét nem akartuk megsérteni. Aztán megjött a tökéletes megoldás. A közelmúltban üressé váló Rákóczi úti házasságkötő terem kitűnő környezetet jelentett a maga színes ólomüveg ablakaival és hatalmas terével. A híveket pedig rajongóink alakították, akik a közösségi oldalunkon közzétett felhívásunkra érkeztek a forgatásra statisztának, mintegy negyvenen – mondta Gabó.

A klipet három-négy nap alatt forgatták, ami az egyik leggyorsabb a zenekar történetében. Ehhez kellett az is, hogy Gabó egy nagyon pontos, másodpercre lebontott forgatókönyvet írjon, ami nagy segítség volt Pintér Judit rendező-vágónak, így januárban elkészültek a teljes videóval. A dal szövegét Schautek Bálint írta.

– Amikor a Horgonyokat írtam, arra gondoltam, hogy dacára annak, mennyi akadály leküzdése, nehézség túlélése árán lehet elérni egy vágyott létállapotot, sose felejtsem el, hogy némi akarattal és türelemmel végül sikerülhet. Ehhez csak két dolog kell. Egyrészt, hogy ne rágódjak sokat a múlton, másrészt jól gondoljam meg, mielőtt kimondanám az önszabotáló varázsigét: nem fog sikerülni – fogalmazta meg Bálint a dal üzenetét.

Nem csak a klip az egyetlen aktualitás a banda háza táján, ugyanis éppen egy nyolc állomásos országos turnéban vannak, melynek szombati helyszíne Kecskemét lesz. A Csajok a csúcson – Utazó cirkusz című zenei körúton az I’m Dorothy és a The Blindmirrors zenekarokkal játszik a Nova. Ennek különlegessége – ahogy a turné címe is utal rá –, hogy a bandáknak női frontemberük van.

– Tavaly nyáron találkoztunk az I’m Dorothy zenekarral, akivel kölcsönösen kedveljük, tiszteljük egymás munkásságát és ott fogalmazódott meg egy közös turné ötlete. Most tavasszal szerencsésen együtt álltak csillagok és hárman nyolc helyszínen adunk koncertet az utazó cirkuszunkban – mondta Józsi.

Sopron, Dunaszerdahely és Szombathely már lement, szombaton pedig Kecskeméten, az Ápoló Klubban lépnek fel. A Nova 50 perces műsora igazi “slágergyűjtemény”, melyben felcsendülnek legjobb dalaik. Érdekesség, hogy az összes megszólaló dalnak klipje is van.

A szombati kecskeméti koncert után Székesfehérvár, Tatabánya és Esztergom következik, majd Budapesten zárják turnéjukat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában