Szentatya

2023.04.29. 21:00

Találkozhattak Ferenc pápával a Bács-Kiskunból érkezett fiatalok – galériával

Budapesten, a Papp László Arénában fiatalokkal találkozott a Szentatya szombat délután. Dunavecséről, Kalocsáról és Kiskunhalasról is érkeztek fiatalok, akik olyan szerencsés helyzetben voltak, hogy Ferenc pápa karnyújtásnyira haladt el előttük, többen meg is érinthették a kezét.

Pozsgai Ákos

A szerencsés, Bács-Kiskunból érkezett fiatalok közül volt, aki Ferenc pápa kezét is megérinthette

Fotó: Pozsgai Ákos

A katolikus egyházfőt telt ház fogadta a Papp László Arénában, a Szentatya egyebek mellett egy Rubik-kockát kapott ajándékba, aminek szemmelláthatóan nagyon örült. Népviseletbe öltözött fiatalok táncoltak, valamint négy fiatal is tanúságtételt tett Ferenc pápa előtt, aki valamennyiüket megajándékozta.

– Köszönöm a táncot, az éneket, a bátor tanúságtételeket, és hogy közöttettek lehetek. Nem könnyű válaszokat adni a fiatalok felvetéseire, de segíteni kell a nagy válaszok megtalálásában. 

Az előre gyártott válaszok nem tesznek boldoggá.

– ezekkel a szavakkal köszöntötte az ország minden részéből és a határon túlról is érkezett fiatalokat a pápa.

– Magasabb célokat kell kitűzni, mint az átlag, és a boldogsághoz nem csak a minimumra van szükség. Azt hozd játékba, amid van! Fektess az élet nagy céljaiba – mondta a szentatya, aki arra biztatta a fiatalokat, hogy ne a „virtuális világban éljék az életüket – hiszen az élet nem virtuálisan zajlik –, hanem itt, a valóságban”.

Gyirán Péter atya a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum diákjaival érkezett a Szentatyával való találkozóra.

– Ugyan másfél éve a budapesti eucharisztikus kongresszuson ígéretet tett a Szentatya, hogy a közeljövőben úja meglátogat bennünket, mégis meglepődtünk, mikor pár héttel ezelőtt bejelentették az érkezését. A hivatalos bejelentést követően iskolánk diákjaival több soron körbejártuk a történelmi jelentőségű eseményt, mely keretén belül negyedszer érkezik Magyar földre római pápa. Ismerjük már a Szentatyát, tudjuk, hogy az ifjúság jelenét és jövőjét a szívén viseli, így hamar elhatároztuk, hogy intézményünk diákjaival minél nagyobb számban szeretnénk vele találkozni. Erre alkalmat a mai Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő Forráspont rendezvény nyújtott, melyen 70 tekós diákkal vettünk részt. 

Óriási élmény volt együtt lenni Ferenc pápával és azzal a 11 ezer katolikus fiatallal, akik vállalták a részvételt. 

Megtapasztaltuk az egyház katolicitását, egyetemességét és a testvéri szeretet mindent felülmúló erejét. Felejthetetlen élményként íródott mindannyiunk szívébe a mai nap – értékelt a Ferenc pápával való találkozást Gyirán Péter atya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában