Tájékoztatás

2023.04.05. 13:34

Szokatlan fényjelenségekre figyelmeztet a légierő Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun Vármegyében Kalocsa, Jánoshalma, Kiskunhalas, valamint Kiskőrös térségében is a megszokottól eltérő, fokozott hanghatásra és egyes esetekben szokatlan fényjelenségre (infracsapda) lehet számítani.

Pozsgai Ákos

Fotó: Bús Csaba / illusztráció

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái április 14-ig munkanapokon 9 és 16 óra között kiképzési repüléseket hajtanak végre az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően. A kiképzési repülések elsődleges célja a pilóták képzettségének fenntartása a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében.

A repülések során Csongrád, Szentes, Hódmezővásárhely, Orosháza, Kondoros, Kunszentmárton, Dunaföldvár, Paks, Kalocsa, Jánoshalma, Kiskunhalas, valamint Kiskőrös települések térségében a megszokottól eltérő, fokozott hanghatásra és egyes esetekben szokatlan fényjelenségre (infracsapda) lehet számítani. A Magyar Honvédség kéri a lakosság megértését és türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában