Nemes cél

2023.04.26. 16:36

Összefognak a helyiek a császártöltési kilátó felújításáért

Hat millió forintért vállalta el egy mester azt, hogy felújítja a császártöltési kilátót. A szerkezet tetejét ki kell cserélni, meg kell erősíteni a három emelet magas ingatlan egyéb részeit, azokat a deszkákat, amelyek még egészségesek le kell festeni.

Barta Zsolt

A 15 éve épült kilátó

Forrás: Beküldött fotó

A nagy munka közel hat millió forintba kerül. Ezt a pénzt a település vezetése jótékonysági rendezvényen kívánja összegyűjteni. Takácsné Stalter Judit polgármester hírportálunknak elmondta, hogy vasárnap délután háromkor rendeznek jótékonysági vásárt a falu központjában. Ekkor állítják fel a szokásos májusfát is. A helyi vadásztársaság szarvashúst ajánlott fel, olyan gazda is akad, aki egy egész birkát ad. A helyi üdítőgyártó, a borászok szintén hozzák a termékeiket. A családok pedig süteményeket készítenek és ajánlanak fel a nemes cél érdekében. A rendezvényen fellépnek az óvodások, az iskolások, a Fuchs énekkar, a fúvós zenekar is. A polgármester elmondta: a térség jelentős idegenforgalmi potenciállal rendelkezik – gyógyfürdők, borpincék, múzeumok, kerékpáros utak –, Császártöltés a maximálisat szeretné nyújtani, ehhez pedig elengedhetetlen a kilátó felújítása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában