Verseny

2023.04.08. 16:45

Országos döntőbe jutottak a kunszállási diákok

Kiválóan helyt álltak a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola diákjai a Curie Környezetvédelmi Emlékverseny regionális döntőjében. A megméretésre az iskola 7 csapattal (3-8. évfolyamosok) jutott be – tájékoztatta a baon.hu-t Ádámné Vereb Annamária igazgató, felkészítő pedagógus.

Vajda Piroska

A képen a győztes csapat

Fotó: Beküldött fotó

Az igazgató elmondta, az Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működő iskola diákjai hosszú évek óta vesznek részt a próbatételen. Ezúttal a levelezős fordulók kitűnő megoldása után minden csapatot meghívtak a döntőbe, amelyet a közelmúltban Szentesen rendeztek, és az eredményről néhány napja kaptak értesítést. Eszerint, minden csapat kiválóan helyt állt. A 7-8. évfolyamosok között a Fischer Róbert, Litavecz Márk, Vig Noel összetételű csapat, és az Agárdi Dávid, Bibók László, Klam Berta alkotta csapat III. helyezést ért el.

Az 5-6. évfolyamon Aguh Emily, Farkas Molli, Lendvai Viktória csapata a dobogó legmagasabb fokára állhatott, így elnyerték az országos döntőn való részvétel jogát, amelyre április 22-én kerül sor, Szolnokon. A csapatnak meghatározott témában plakátot, kiselőadást és egy prezentációt is kell készíteni a még hátralévő időben.

Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a tanulók már 3. évfolyamos koruktól részt vehetnek a vetélkedőn, így több éven át formálható öko-szemléletmódjuk, ami összhangban áll az iskola ökoiskolai célkitűzéseivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában