Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség

2023.04.03. 19:13

Nívódíjat vehetett át a kiskőrösi Gmoser György

Rangos díjjal ismerték el a kiskőrösi Gmoser György három évtizedes munkáját.

Barta Zsolt

A fevételen Gmoser György egyik mazsorettes csoportja látható. A lányok múlt csütörtökön léptek fel Kiskőrösön, kísérő zenekart keresnek a francia turnéra

Fotó: Barta Zsolt

Éves küldöttgyűlést rendezett vasárnap a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség a fővárosi Stefánia Kulturális Központban, ahol Kiskőrösről Gmoser György nívódíjat vehetett át 33 éves szakmai munkájáért. Az elismerést a magyar mazsorett- és fúvós kultúra fejlesztéséért, országos fesztiválok rendezéséért, a kiskőrösi mazsorett együttes kiemelt arany minősítéséért és a sok sikeres szereplésért kapta a mester. A Kiskőrösi Országos Mazsorett Fesztivál pedig az év harmadik legjobb fesztiválja címet nyerte el.

Az idei tervekkel kapcsolatban Gmoser György elmondta, hogy augusztus elejére már van egy meghívásuk Franciaországba, de mivel az őket kísérő városi zenekar tagjainak egy része nem szívesen utazik messzire, ezért mást talált ki, hogy a dijoni fesztiválra kiutazzanak. A helyi gimnázium zenekarát kéri fel zenei kísérőnek, ott ugyanis lelkes fiatalok zenélnek, s lehet, hogy izgalmas kirándulásnak fogják fel a meghívást. Reméli, hogy a gimnazista fiatalokkal tovább öregbíthetik Kiskőrös jó hírnevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában