TeSzedd!

2023.04.27. 12:41

Kunszentmiklóson is csatlakoztak a szemétszedéshez

A település önkormányzata és intézményei is csatlakoztak a TeSzedd! felhíváshoz, amellyel az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolása a cél –adta hírül honlapján az önkormányzat. Mint írták, a lakosság körében is meghirdetett programra sajnos csak egy lakó jelentkezett.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

– Pedig munka, a környezetükre nem vigyázó személyek miatt, bőven van. A lakosok közül sokan még a szelektív hulladékgyűjtő-edényzetet sem vették át, amelynek hatásait ismét tapasztaltuk – olvasható a beszámolóban.

A háztartási hulladék zsákokban történő eldobálása a település zöldterületein évről évre problémát okoz. Probléma ez azért is, mert több lehetőség is van a hulladék megfelelő módon történő elszállíttatására. Egyik az ingyenesen átvehető szelektív edényzet, a másik pedig a DTKH által évente két alkalommal ingyenesen igénybe vehető lomtalanítás.

Mint ismert, a DTKH Nonprofit Kft. a lomtalanítást évente ingatlanonként térítésmentesen két alkalommal, üdülőingatlan esetében egy alkalommal (három köbméter/alkalom mennyiségben) házhoz menő rendszerben végzi, mely az 53/500-152 (2. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben) igényelhető. A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítják el.

– Kérik azokat, akik a saját háztartásukban felgyülemlett hulladékot az árkokba, bokrokba dobálják, vagy az ipari parkban helyezik el, legyenek környezetükre tekintettel, és az arra megfelelő helyre helyezzék azt el! Nem nagy fáradság, és környezetünk, tiszta levegőnk és vizeink megérdemlik a törődést – zárul az önkormányzat közleménye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában