Kecskemét

2023.04.21. 15:59

Jubileumi bábtalálkozót rendeztek a Szórakaténuszban – galériával

Pénteken rendezték meg a 10. Báron Bábos Találkozót, melynek idén először kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhely adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

Új helyszínen várták a báb iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben, ahol örömmel fogadták be neves rendezvényt.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Báron Bábos Műhely 2011-ben névadója, Báron László bábpedagógus, bábművész emlékének, szellemi örökségének ápolására alakult meg Kecskeméten. A műhely a bábos továbbképzések, szakmai kirándulások, önálló bábelőadások megvalósítása mellett vállalt fő feladata a hagyományos, évenkénti, megyei szintű Báron Bábos Találkozó megrendezése.

Az elmúlt években sajnos a járvány nem tette lehetővé a bábtalálkozó megszervezését, de most pénteken újra sikerült megvalósítani. Új helyszínen várták a báb iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben, ahol örömmel fogadták a neves rendezvényt.

Az idei, 10. Báron Bábos Találkozón a résztvevőket köszöntötte Bagi Márta, a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke, valamint a Báron Bábos Műhely alapítói közül Szirtes Józsefné Mészáros Vincéné-díjas bábpedagógus és Kovács Hajnalka Mészáros Vincéné-díjas bábpedagógus. A fellépők között voltak óvodások és iskolások is. A két neves bábpedagógus tanítványai, a Vándorbot báboskör tagjai is színpadra léptek. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában