Bács-Kiskun

2023.04.02. 16:35

Ismét színes programokat tervez az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Aki ebben az évben szeretne egy kis kitekintést kapni szűkebb hazája kulturális értékeire, annak figyelmébe ajánljuk azt a mintegy 300 programot, melyet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület állított össze. Áttekintve láthatjuk, hogy alig kell néhány tízkilométert utazni, hogy kikapcsolódjunk, új élményekkel gazdagodjunk.

Sebestyén Hajnalka

Archív-felvétel

Fotó: Aranyhomok Kistérség

Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi rendezvénynaptára, melyet az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület állított össze. A Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptár a megyeszékhely és vonzáskörzetében lévő 19 település egész évi eseményeit tartalmazza.

Kecskemét és térségében pezsgő kulturális, közösségi élet folyik ebben az évben is. A múzeumokban, művelődési házakban, közösség színtereken nemzetközi rangú műhelymunka zajlik. Ezek eredményeképp gazdag és sokszínű művészeti, ismeretterjesztő, hagyományőrző, zenei, ifjúsági, sport és gasztronómiai programok nyújtanak feledhetetlen élményeket azoknak, akik igazi, feltöltődést nyújtó kikapcsolódásra vágynak elérhető közelségben.

A települések gazdag programkavalkádjából korosztálytól függetlenül, kulturális érdeklődésének megfelelően mindenki találhat kedvére való eseményt, amelyek nemcsak a térségben, de országosan, sőt sok esetben külföldi vonatkozásban is nagy érdeklődésre tartanak számot.

Számos rendezvény nagy hagyománynak örvend. Ezeken a programokon a vendégek megismerhetik a környező települések hagyományait, kultúráját, közös gyökereit, valamint az ott alkotó művészeti csoportok munkáját, azok egyediségét.

Ilyen rendezvény többek között a Ballószögi Kakasfőző Majális, Kerekegyházán a KerekFeszt, Kunszálláson az Aratóünnep, Lajosmizsén a Szamócás Vásári Forgatag, Lakiteleken a Gyergyó Hétvége, a Jakab-napi Vigasság Jakabszálláson, az Ősök Napja, Kurultáj Bugacon, a Tiszaalpári Napok, a Helvéciai Szüreti Mulatság, a Falvak Éjszakája rendezvénysorozat Fülöpjakabon, Jakabszálláson és Kunszálláson, a tiszakécskei Pálinkaünnep, a felsőlajosi, fülöpházi, orgoványi és városföldi falunap, a kunbaracsi Hagyományőrző Szüreti Mulatság, a Falunap és Helyi Érték Fesztivál Nyárlőrincen, a Kék Esemény Bugacpusztaházán, a Szent Mihály-napi forgatag Szentkirályon, a kecskeméti Helyi Termék Ünnepek, Hungarikum Fesztivál, Hírös7 Fesztivál és még sorolhatnánk a számos izgalmas, érdekes programot.

Az adatbázis folyamatosan frissül, bővül, így egész évben érdemes nézegetni.

Aranyhomok Egyesület honlapja: www.aranyhomok.hu

A térségi rendezvénynaptár elérhető itt: Térségi rendezvénynaptár

Az aktuális eseményekről a https://www.facebook.com/akegyesulet oldalon is értesülhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában