Szent György napja

2023.04.23. 19:42

Hivatásuk előtt tisztelegve a rendőrökért imádkoztak Baján − galériával

Szent György napja alkalmából a rendőrökért imádkoztak a bajaszentistváni templomban vasárnap. A szentmisét Menyhárt Sándor celebrálta. Az eseményen részt vett Horváth Róbert rendőr alezredes, a Bajai Rendőrkapitányság vezetője és Kőhalmi Csaba rendőr alezredes, a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség vezetője.

Márton Anna

Csubákné Besesek Andrea köszöntötte a rendőröket.

Fotó: Márton Anna

A helyi önkormányzat részéről tiszteletét tette Nyirati Klára polgármester, Széll Péter alpolgármester, Csubákné Besesek Andrea, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, valamint Preininger Rozália az önkormányzat egyházügyi tanácsnoka.

A rendőröknek ajánlott szentmisét követően Csubákné Besesek Andrea köszöntötte a megjelenteket, a rendőrség és a határrendészet állományának valamennyi tagját. Emlékeztetett arra, hogy 2016 óta hagyomány a rendőrök köszöntése. Kifejezte köszönetét ki és háláját, hogy nyugalomban élhetünk, a nap minden órájában biztonságban érezhetjük magunkat. 

− Sárkányölő Szent György lovag, a 14 segítő szent egyike, a keresztény bátorság jelképe, a rossz, a bűn minden formájának üldözője és legyőzője a történelem során joggal vált a rendőrök védőszentjévé. Szellemisége mostanáig is kettős erővel kötelezi pártfogoltjait: rendőreink szent példáihoz híven mindmáig a szolgálat és a védelem oltárán végzik hivatásukat. Azt mondják, minden élet teljes a maga nemében, de igazán teljessé csak azoké válhat, akik nemcsak a sors parancsa szerint élnek, hanem maguk is sokat tesznek földi küldetésük kiteljesítéséért. Önök azok közé az emberek közé tartoznak, akik hűek hitükhöz, közösségükhöz, hazájukhoz. Hűek hozzá, hiszen megfogadták, hogy akár életük kockáztatása árán is teljesítik kötelességüket. Ez az egyik legnagyobb felajánlás, amit egy magyar ember adhat hazájának − fogalmazott Csubákné Besesek Andrea.

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai a szertartást követően lehetőséget biztosítottak a gyerekek részére, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a rendőrautót, rendőrmotort. A gyermekek apró ajándékokat is kaptak a rendfenntartóktól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában