Magyar Közút

2023.04.06. 20:30

Hasznos tanács a közlekedőknek: megváltozhat a forgalom rendje a hosszú hétvégén

Idén a húsvéti ünnepek és a tavaszi iskolai szünet egybeesnek, ezért a közlekedőknek érdemes azzal kalkulálni, hogy már április 6-án, csütörtöktől megváltozhat a forgalom megszokott rendje a tavaszi szünet első napja miatt, illetve tekintettel arra, hogy nagypéntek is szünnap, ezért sokan már csütörtöktől útra kelhetnek – írja közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mivel csütörtök 22 órától péntek 22 óráig, illetve szombat 22 órától hétfő 22 óráig lesz érvényben kamiontilalom, ezért az ettől eltérő időszakokban még a szokásosnál is nagyobb kamionos forgalomra számíthatnak a közlekedők, főleg a gyorsforgalmi utakon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy húsvét alkalmával a legtöbben hétfőn indulnak útnak. Így a Magyar Közút szakemberei azt javasolják, hogy aki teheti, az inkább hétfőn minél később vagy kedd reggel kelljen útra, ha egy hosszabb vidéki utazás után szeretne hazatérni.

Arra is kérik a sofőröket a szakemberek, hogy a következő napokban is, még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látási viszonyokról IDE kattintva.

A meteorológiai előrejelzések alapján változékony időjárás várható a hosszú hétvégén, így a közlekedőknek érdemes lesz a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel vezetniük. Tekintettel arra, hogy időszakosan nagyobb lesz egyes útszakaszokon, főleg az autópályákon és a főutakon a forgalom, ezért az autósoktól azt kérik, hogy tartsanak nagyobb követési távolságot, legyenek türelmesek, vezessenek lassabban, hogy a ráfutásos, koccanásos balesetek elkerülhetőek legyenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában