Program

2023.04.13. 16:31

Folytatódik az Értékjáró Séta Kunbaracson

E hét szombaton folytatódik a Térségi Értékjáró Séta sorozat Kunbaracs település értékeivel. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület rendezvénysorozatának idei első túráján 6,2 kilométert gyalogolhatnak a résztvevők.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

Az értékjáró séta sorozatot 2021-ben hívta életre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, amelynek során a környező településekre szerveznek kirándulásokat. A települések értékeit egy sétaútvonalon fedezhetik fel egy kellemes szombati napon. 

Az idei évi első kirándulása alkalmával a Kecskeméti Járás egyik legkisebb, érintetlen természeti környezetéről híres településére, Kunbaracsra invitálják a természet és kulturális értékek iránt érdeklődőket.

A találkozó szombaton 9 órakor van a Könyvtár, Információs és Közösségi Helynél (Kölcsey Ferenc utca 3.).

Utazás egyénileg. A kunbaracsi séta során érintik a könyvtárt és közösségi helyet, ahol házi kenyérrel, kóstoló falatokkal fogadják a résztvevőket. Ezt követően a séta érinti a Jézus Szíve Templomot és Harangtornyot, a Bagó-erdőt és Milleniumi szoborcsoportot, az Árpád-kori templomromot. A túrára érkezők megismerkedhetnek a kecskeméti sárgafejű juhval a Bacsó tanyán, láthatják a 200 éves öreg tölgyet, sétát tehetnek a Gyertyános tölgyesben.

A résztvevők körülbelül 6,2 kilométert sétálnak, hosszabb séta a Gyertyános tölgyesben lesz, 3,8 kilométer. A túra gépkocsival is végigjárható. A programokon a részvétel ingyenes, a Hunor Lovastanyán elköltött ebéd kivételével, ez fakultatív program. 

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/akegyesulet vagy az egyesület honlapján www.aranyhomok.hu

Figyelmébe ajánljuk az Aranyhomok Kincsei Települési Értéktárak gyűjteményét, letölthető itt:

http://www.helyiertekeink.aranyhomok.hu

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével. Hamarosan letölthető:

http://aranyhomok.hu/hireink/elindult-a-kecskemet-es-tersege-turisztikai-applikacio


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában