Óriási lesz

2024.05.15. 06:50

Guiness-rekord várható: egy mázsás hamburgert készítenek Lajosmizsén

A Szamócás Vásári Forgatag immár hagyományosan a régió egyik legnépszerűbb és legvártabb eseménye, idén egy különleges attrakcióval gazdagodik. Egy Guinness-rekord-kísérlettel, melynek központi eleme Magyarország legnagyobb hamburgerének elkészítése az M5Burger csapatával – írja közleményében a fesztivált civilekkel közösen szervező lajosmizsei művelődési ház.

Horváth Péter

– Mindig kerestük a újdonságokat, kihívásokat és a tavalyi év során pattant ki a fejünkből, hogy valami igazán maradandót kellene alkotni a streetfood konyha vonalán, és megcsinálni Magyarország legnagyobb burgerét. Terveztünk, szervezetünk és úgy döntöttünk, hogy burgerezőnk egyik zászlóshajóját, a Betyár burgert készítjük el egy óriás változatban, faszén tüzelésű grillen. Olyan finomságok lesznek benne, mint például füstölt paprikás majonéz, hagymalekvár, kolbászmorzsa, egy igazán különleges házi készítésű füstölt sajt a Melis testvérek jóvoltából, és darab, egyenként 40-45 kilogrammos húspogácsa. A Guinness-rekordot Sebestyén István a Magyar Rekordok regisztrátora hitelesíti. Az étel költeményt jótékony célra, a Máltai Szeretetszolgálat javára ajánljuk fel – idézi a közlemény az M5Burger csapatát.

hamburger, rekord
Guiness-rekord-kísérlet várható: óriási hamburgert készítenek Lajosmizsén
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

A Szamócás Vásári Forgatagot május 18-án, szombaton rendezik meg a szamóca fővárosában, Lajosmizsén, az Iskola-tó partján, ahol a vásári forgatag már reggel 9 órakor ünnepélyes megnyitóval és köszöntővel kezdődik. Az igazi csúcspont azonban az óriás hamburger elkészítése lesz, melyre 11 órakor kerül sor. Az óriás burger bemutatóját követően a program folytatódik a forgatagon. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában