Programok

2023.04.21. 19:53

Föld-napi játszóház várta a kicsiket a kecskeméti Deák téren – galériával

Kecskemét támogatásának köszönhetően idén is megrendezik a Hírös Agóra környezetvédelmi világnapokhoz kapcsolódó rendezvénysorozatait, melyek elsősorban a Zöld Város és a Virágos Kecskemét környezetstratégiai célkitűzéseit segítik. A programok központi eleme a FlorAgora, vagyis a Deák téren újonnan kialakított virágoskert. Október végéig itt tartanak majd időről időre rendezvényeket a környezetvédelmi világnapokhoz kapcsolódva. Elsőként egy Föld-napi játszóházra és kertépítésre invitáltak több mint 500 óvodást és kisiskolás gyermeket.

Lizik-Varga Katalin

Pénteken indult el a Hírös Agóra Ez itt a kert, azaz a FlorAgora nevű programja

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Pénteken indult el a Hírös Agóra Ez itt a kert, azaz a FlorAgora nevű programja. A hat alkalmas program első részeként ovisokkal és kisiskolásokkal építették meg a Deák téren a város kertjét, játékos programokkal fűszerezve. Májusban pedig a méhek világnapja alkalmából ezen a helyszínen ültetik majd el a gyerekek segítségével az egynyári növényeket is. 

A Deák tér egy szegletében elültetett növények hamarosan csodás látványt nyújtanak, de ami még fontosabb: a kert ökotudatosságra hívja fel a figyelmet, közösséget épít, környezetet szépít és példát is mutat a következő generáció számára. 

A résztvevőket Szamler László széchenyivárosi képviselő köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata meggyőződése és személyes tapasztalata szerint kiemelt területként kezeli a környezet és természetvédelem ügyét, és ennek fényében immár évtizedes hagyományként vállal szerepet a környezetvédelem jeles napjaihoz kapcsolódó rendezvénysorozat megszervezésében. 

A képviselő megköszönte a pedagógusok munkáját, és köszönetet mondott a szülőknek és nagyszülőknek is, hogy támogató környezetet biztosítanak ahhoz, hogy a gyermekek minél inkább természetközeli élményekhez jussanak. Mint mondta, köszönet illeti a Hírös Agóra munkatársait és a város civil szervezeteit is, akik aktív részvételükkel jelen vannak ezen az eseményen. 

Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezetője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ebben az egész rendezvénysorozatban a gyerekek a legfontosabbak. Az ő részvételük és a növények iránti gondoskodásuk. Az ügyvezető biztatta a gyerekeket, hogy vegyenek rész ebben az őszig tartó hosszú játékban, és szépítsék közösen a növények ültetésével és ápolásával a környezetünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában