Gratuláció

2024.05.12. 21:11

Orbán Viktor a csádi elnökválasztás győztesének üzent

Mahamat Idriss Déby Itno eddigi ideiglenes államfő nyerte az elnökválasztást Csádban. A magyar miniszterelnök az X közösségi oldalon gratulált neki.

MW

Mahamat Idriss Déby ideiglenes államfő

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Jerome Favre

Mahamat Idriss Déby Itno eddigi ideiglenes államfő nyerte az elnökválasztást Csádban. Az afrikai ország vezetését átvevő, katonai junta élén álló tábornok a leadott szavazatok 61 százalékát kapta meg, míg fő ellenfele, a hivatalban lévő miniszterelnök, Succes Masra a hatóság szerint alig több mint 18 százalékot ért el. Orbán Viktor az X közösségi oldalon gratulált. Azt írta:

Gratulálunk Mahamat Idriss Déby Itno elnöknek és a csádi népnek a nemrégiben lezajlott békés választásokhoz. Ez fontos lépés az átmenet folyamatában. Magyarország a soron következő magyar EU-elnökség alatt továbbra is támogatni fogja Csádot a Száhel-övezet biztonságának és stabilitásának megerősítése érdekében végzett létfontosságú munkájában. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában