Programok

2023.04.24. 17:12

Életbe lép a nyári menetrend a Gemencben: újra felülhetünk a Rezét gőzmozdonyra

A Gemenci Állami Erdei Vasúton szombaton a Rezét gőzössel indul a nyári menetrend, vasárnap pedig „Éledő Gemenc” címmel ökoturisztikai szezonnyitó nappal várja a bakancsos turistákat a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja Pörbölyön.

Márton Anna

Szuper programok várnak ránk

Forrás: Baricz Árpád / Gemenc Zrt.

Szombaton egy nem mindennapi kihívásnak is beillő, 20 kilométeres Titán túrával kedveskednek a szervezők mindazoknak, aki saját szemükkel szeretnék megtapasztalni hazánk legnagyobb törzskerületű, 100 éves faóriásának tekintélyt parancsoló látványát.

Vasárnap szélesre nyitják Gemenc déli kapuját Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban. Az „Éledő Gemenc” ökoturisztikai szezonnyitón az állandó interaktív kiállítások mellett, lovasfogatos természetjárással, könyvbemutatóval, vasútmodell-kiállítással, a vasút hőskorából származó tárgyi emlékek tárlatával, készségfejlesztő fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, középkori lovas nomádok harcmodorának bemutatóival, helyi termékek vásárával, és háziasan elkészített szarvas pörkölttel, valamint további érdekes programokkal várják az érdeklődőket. 

Idén először áll szolgálatba a Rezét gőzös. A vonatokon a rendezvény karszalagjával lehet utazni, nem kell külön menetjegyet váltani. Egy órás erdei kirándulásra is várják a jelentkezőket, akik lovasfogattal szeretnék bejárni a gyönyörű helyeket. Aki a lovashagyományok iránt érdeklődik, annak érdemes az Anda Lovas Sport Egyesület programjára benevezni. Az Anda Lovas Sport Egyesület célja a középkori lovas nomádok harcmodorának felelevenítése és minél magasabb szintű művelése, a korszaknak megfelelő viselet és fegyverek bemutatása, használata.

A Frigyes főherceg kiállítási pavilonjában berendezett kiállítás a gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatukról nyújt áttekintést.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában