Ünnepség

2023.04.12. 17:56

Az újszülötteket köszöntötték Bácsalmáson – galériával

Ünnepség keretében köszöntöttek 120 újszülöttet szerdán Bácsalmáson, a Siskovics-kúria szomszédságában. A bácskai településen hagyománynak számít, hogy minden évben emléklapot és egy jelképes facsemetét ültetnek a kisváros legfiatalabb polgárainak.

Juhász Jenő

A családok elhelyezték a névvel ellátott leveleket és virágokat a korábban már kiültetett kínai selyemmirtusz fákra

Fotó: Juhász Jenő

A Covid-járvány miatt azonban három évig nem volt lehetőség e jeles események megtartására. Éppen ezért a mostani rendezvényre a 2020 szeptembere és a 2022 decembere között született gyermekeket, illetve az ő szüleiket és nagyszüleiket hívták meg.

Az ünnepségen a központi óvoda nagycsoportja és Mikó Norbert harmonikás szórakoztatta az egybegyűlteket. Majd ezt követően Németh Balázs polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Bácsalmáson évente 50-60 gyermek születik. Az emléklapok átvétele után a családok elhelyezték a névvel ellátott, papírból készült leveleket és virágokat a korábban már kiültetett kínai selyemmirtusz fákra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában