Kecskemét

2023.04.14. 07:00

A Nemzeti dalt több nyelven is előadták a katedrások – galériával

A Petőfi-emlékév keretében irodalmi és művészeti versennyel, valamint Petőfi életét bemutató műsorral emlékeztek a nagy magyar költőre a kecskeméti Katedra iskolások. A nyolcadikosok csütörtökön mutatták be műsorukat.

Sebestyén Hajnalka

Méltó módon tisztelegtek Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról a a Katedra iskolában

Fotó: Katedra iskola

Méltó módon tisztelegtek Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról a Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnáziumban. Az egész éven átívelő rendezvénysorozatot Papné Csaplár Krisztina magyarszakos kolléga álmodta meg és valósította meg. A Mi Petőfink című projekt három fő részből állt. 

Háromfordulós irodalmi versenyt hirdetett, melyen a maximálisan szerezhető pontszám 200 volt. A művészeti versenyen tetszőleges technikával és szabad megközelítéssel kellett Petőfi portréját elkészíteni.

Csütörtökön pedig elsősorban a 8. osztályos tanulók részvételével Petőfi életét elevenítették fel irodalmi műsor keretében. Az előadásban Mészáros Simon saját megzenésítésében adta elő Petőfi A csillagos ég című versét. A Nemzeti dalt több nyelven – héber, török, angol, szerb, holland – is előadták az iskola külföldről hazajött tanulói. A műsorban több pedagógus is szerepelt, konkrétan Arany és Petőfi barátságát idézték meg.

A projekt keretében az iskola tanulóinak mintegy harmada aktívan részt vett a megvalósításában, ezzel méltó módon megemlékeztek a nagy költőről. A művészeti és irodalmi versenyeken részt vevő tanulók jutalomkiránduláson vehetnek részt Kiskőrösön, melyet az iskola alapítványa teljes egészében támogat.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában