Összefoglaló

2023.04.13. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 13.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Szijjártó Péter a kormány nevében elismerést adott át Christian Wolffnak, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetőjének

Fotó: Bús Csaba

Szijjártó Péter a városházán a kormány nevében elismerést adott át Christian Wolffnak, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetőjének, megköszönve azt a sikeres munkát, amit az elmúlt években Kecskeméten végzett.

Idehaza közel ezeréves hagyománya van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek a Kiskunságban. A hazai borkultúra, ezen belül kiemelve a homoki borok történetéről írt könyvet Szakál László.

Új járművekkel bővítik a Volánbusz Budapestről induló távolsági vonalait. A fejlesztés vármegyénk három településének utazóközönségét érinti, ugyanis a Tiszakécskére, Kiskunfélegyházára és Kecskemétre közlekedő autóbuszvonalakon is áprilistól fokozatosan bevezetik az új buszokat.

Kigyulladt és mintegy egy hektáron égett az aljnövényzet Orgovány és Jakabszállás között.

Kilőhették a hónapok óta Európában kóborló, M237-es kódjelű farkast. Az állat már egy hete lehetett Borsod vármegyében, amikor a természetvédelmi szakemberek a jeladó adatai alapján azzal szembesültek, hogy az állatot valószínűleg kilőtték, az adatok ugyanis azt mutatták, hogy a farkas nagy sebességgel, közúton közlekedett.

A Költészet Napja alkalmából szerdán rendezte meg a hagyományos Nagy Versmondást a kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon. A hetényi Móricz Zsigmond, a Corvin Mátyás és a Kertvárosi iskolások együtt szavalták a verseket a főtéri rendezvényen.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett, jármű önkényes elvétele és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy hátul ülő utas szóváltást követően a személygépkocsit vezető nőt ököllel fejbe verte, aki védekezésül mindkét kezét felemelte és emiatt egy beton kerítésoszlopnak ütközött.

A református óvodaépítési program a jövőt szolgálja, felelősek vagyunk a felnövekvő generációért – hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Balatonfüreden.

Az eddigi három tanyagondnok helyett, május közepétől várhatóan négy tanyagondnok lát majd el szolgálatot Kiskunhalason. Ezzel az eddigi 1200 helyett már közel 1600 külterületen élő embert tudnak elérni a tanyagondnokok.

A 4. számú választókerület tizenkét települése pályázott sikeresen és nyert több mint 83 millió forintot a Magyar Falu Program „A kistelepülési üzletek működési támogatása” című pályázaton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában