Magyar Falu Program

2023.04.13. 15:22

Bács-Kiskunban is támogatják a kisboltok működését

A 4. számú választókerület tizenkét települése pályázott sikeresen és nyert több mint 83 millió forintot a Magyar Falu Program „A kistelepülési üzletek működési támogatása” című pályázaton.

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Ágasegyháza 8,7 millió, Bócsa 11,7 millió, Bugacpusztaháza 1,6 millió, Csólyospálos 10,2 millió, Fülöpjakab 6,7 millió, Gátér 5,7 millió, Kömpöc 5,4 millió, Kunszállás 10,7 millió, Móricgát 2,7 millió, Pálmonostora 10,2 millió, Petőfiszállás 7,9 millió és Tiszaug 2,7 millió forintot nyert a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton. A 2000 fő alatt kitelepülések élelmiszerüzleteinek üzemeltetői a támogatást a megnövekedett rezsiköltségek kompenzálására kapták. 

A Magyar Falu Program célja ugyanis a kistelepülések hátrányainak enyhítése, így többek között az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, illetve olyan fejlesztések megvalósítása, amelyek vonzóvá teszik az ott élők, illetve a letelepedni szándékozók számára ezen településeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában