Waldorf-iskola

2023.03.05. 19:02

Szeptembertől újra gyerekzsivaj töltheti meg a foktői iskolát

Kiscsoportos rendezvénynek indult, végül pótszékezni kellett annak a közel száz érdeklődőnek, akik elmentek arra a tájékoztatóra, melyet a foktői iskola, Waldorf-iskolaként történő újranyitása témában tartottak a paksi Aranyhal Waldorf-iskola képviselői.

Zsigmond Enikő

Fotó: Zsigmond Enikő

Foktőn két és fél éve bezárt az iskola, megszűnt az oktatás, viszont ott maradt a modern berendezéssel ellátott, teljes felszereltségű, tornacsarnokkal, ebédlővel rendelkező intézmény, melynek  fejlesztésére a foktői önkormányzat annak idején nagyon sokat áldozott, és soha nem adták fel a reményt, hogy egyszer újra gyerekzsivaj lesz a falak között.

– A bezárás óta nagyon sokat gondolkodtunk, hogyan tovább. Felmerült egy református iskola gondolata is, de sajnos nem találtunk partnerre. Tavaly felkerestük Budapesten a Waldorf-központot, felajánlottuk, hogy térítésmentesen húszéves szerződéssel, teljes felszereltséggel, egy tisztasági festéssel átadnánk az iskolánkat, ha itt beindítanák újra az oktatást – mondta el Bakai Károly polgármester.

A helyproblémákkal küzdő Aranyhal Waldorf-iskola képviselői felmérték a terepet, Foktőről pedig néhány pedagógus és óvónő is eltöltött egy teljes napot Pakson. Innentől felgyorsultak az események. A tervezett 2024 szeptemberi kezdés helyett felajánlották, hogy nem új képzést indítanak, hanem Paksról a komplett működő iskolát tanárostól, diákostól áthozzák Foktőre, így már akár áprilisban megtartanák az elsősök felvételijét a következő iskolai évre.

– Nem számítottunk ekkora érdeklődésre, zsúfolásig megtelt az egész nagyterem. Nagyon jó kérdéseket kaptunk, amiből látszott, hogy valódi érdeklődés van. Az áprilisi 20-21-i elsős beiratkozásig a maival együtt tíz alkalommal tartunk tájékoztatót, melyeken mindenről szó lesz, ami a Waldorf iskolában történik. Ezek főleg péntek délutánonként lesznek, de tervezünk szombati nagyobb lélegzetű, hosszabb programokat is – tájékoztatott Sásdi Szilvia intézményvezető, egyben osztálytanító.

Sásdi Szilvia mellett Cuhorka Kata euritmia tanár, Fatér Barna ügyvezető és óraadó és Vilimi András ügyvezető igyekezett minden felvetett témára válaszolni, tandíjról, elsősök felvételéről, szaktárgyakról, az oktatás módszertanáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában