Kecskemét

2023.03.30. 12:19

Sportügyekért felelős tanácsnoknak választották Jánosi Istvánt

A közgyűlés csütörtöki ülésén sportügyekért felelős tanácsnoknak választotta János István önkormányzati képviselőt. Szemereyné Pataki Klaudia előterjesztésében az indoklás szerint Kecskemét városában a sport évről évre egyre komolyabb figyelmet kap, ez pedig mind a bajnokságban, versenyeken elért eredményekben, mind a lakosság sporteseményeken való részvételének emelkedő számaiban tetten érhető.

Horváth Péter

Jánosi István

Fotó: Horváth Péter

A komplexebb sporttal, sportszervezetekkel kapcsolatos, a korábbiakhoz képest kibővült koordinációs, egyeztetési, kapcsolattartási feladatok hatékony ellátása érdekében szükségessé vált e feladatok ellátására egy tanácsnoki feladatkör létrehozása az eddigi önkormányzati főtanácsadói munkakör helyett. A közgyűlés februári ülésén már elfogadta, hogy az eddigi négy tanácsnok helyett a módosítást követően öt tanácsnokot választ a testület.

A sportügyekért felelős tanácsnok felügyeli a város sporttal, illetve sportszervezetekkel való kapcsolattartással összefüggő feladatainak ellátását. A közgyűlés 11 igen és 9 tartózkodás mellette elfogadta a Jánosit javasló előterjesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában