Rendezvény

2023.03.12. 16:40

Sokan jótékonykodtak a bácsalmási mentőbálon

Többéves hagyománynak számít, hogy jótékonysági mentőbálat tartanak Bácsalmáson. Az idei összejövetelre szombaton este került sor, melyre a környező mentőállomásokról és a Bajai Szent Rókus Kórházból is érkeztek vendégek.

Juhász Jenő

Forrás: Beküldött fotó

A rendezvény fővédnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte elsőként a jelenlévőket, majd ezt követően dr. Kőhidi Csaba, a Bácsalmási Mentő Alapítvány alapítója adott egy tájékoztatást szervezetük eredményéről és az utóbbi időszak tevékenységéről.

Az elmúlt időszakban a LEADER-pályázatnak köszönhetően AMBU babát, vénabiztosítást gyakorló kart és egyéb oktatást segítő eszközöket vásároltak, melyekkel a mentőszolgálat dolgozóit, a laikusokat és más egészségügyi dolgozókat tudnak oktatni. Ezen elképzelés folytatására beadtak egy újabb pályázatot a Skill Centrum további fejlesztésére, s itt az előfinanszírozásban lenne nagy szükség a segítségre. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a bácsalmási K&H Bankautomata mellé egy nyilvános hozzáférésű defibrillátort helyeztek ki. A bácsalmási mentőállomás számára mosógépet, a dolgozóknak pedig lábbeliket vásároltak. Ingyenes oktatásokat tartottak az óvodásoktól egészen a gimnazistákig, ahol a résztvevők az újraélesztés gyakorlatával ismerkedhettek meg.

Az est programját Varga Ervin szervező tolmácsolta. A főszervező Dózsai-Vörös Viktória és Páncsicsné M. Zsuzsanna a jótékonykodás mellett kiemelkedően fontosnak tartotta a felhőtlen szórakozást és a közösségformálást. Ennek érdekében egy színvonalas műsorral is kedveskedtek, melyben fellépett Mikó Norbert harmonikával és a Sundance Tánc Sport Egyesület latin táncokkal. A rendezvény jó hangulatáról pedig a Hangulat Zenekar gondoskodott. A tombolasorsoláson értékes nyeremények is gazdára találtak a támogatóknak köszönhetően.

A jótékonykodásból befolyt összeget a mentéstechnikai eszközpark bővítésére és azok beszerzésére fogja majd fordítana a Bácsalmási Mentő Alapítvány.

Forrás: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában