Kecskemét

2023.03.30. 19:40

Külön foglalkoznak a legveszélyesebb útszakaszokkal

Az igen rossz állapotban lévő Bethlen körúti és a Kaszap utcai járdák felújításáról kérdezte a polgármestert dr. Tóth Szilárd képviselő a csütörtöki testületi ülésen.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint beadványában fogalmazott, a Kaszap utcán a hatalmas fák gyökere miatt, míg a Bethlen körúton részben szintén emiatt, illetve mindkét helyen a járdák több évtizedes fejlesztésének elmaradása miatt rendkívül balesetveszélyesek a gyalogutak. Hepehupásak, töredezettek, felületük gidres-gödrös, a fák gyökerei által szerte szétnyomott.

A képviselő szerint emiatt állandó a balesetveszély, a Bethlen körúton néhol szinte veszélyes hegyi ösvénnyel vetekednek az elhanyagolt járdaszakaszok. A helyzetet súlyosbítja, ha ezek a járdák télen jegessé, havassá vagy csúszóssá válnak. Az állandó hepehupák miatt mind a két helyen állandósul a baleset, a ficam- és végtagtörés veszélye. Tóth Szilárd arról érdeklődött, hogy folynak-e egyeztetések a Kaszap utca és a Bethlen körút balesetveszélyes járdaszakaszainak koncepcionális felújításáról, illetve ezek megvalósulása mikorra várható.

A polgármester válaszában kifejtette, hogy a járdaszakaszok koncepcionális felújításáról jelenleg nem folynak egyeztetések, azonban a hibás járdaszakaszokat a jövőben javítják. A beruházás megvalósításához szükséges költségvetési forrás rendelkezésre állása esetén, a felújítás elvégzése érdekében a szükséges intézkedéseket megteszi a polgármester, és ehhez a forrást folyamatosan keresi. Hozzátette, hogy a legbalesetveszélyesebb szakaszokkal külön foglalkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában