Kecskemét

2023.03.13. 17:59

Kiállítással emlékeznek Jakkel Annára – galériával

A február 22-én tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos Afrikában készült fotóiból rendezett emlékkiállítást az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII). A Piaristák tere 7. szám alatti régi SZTK földszinti folyosóján nyílt kamaratárlattal tiszteleg az intézmény a városszerte közszeretetnek örvendett doktornő emléke előtt.

Horváth Péter

Jakkel Anna 2010 óta vett részt a Magyar Afrika Társaság által szervezett orvosi missziók munkájában

Fotó: Bús Csaba

A minitárlaton 16 fotó tekinthető meg, melyekhez a szervezők Jakkel Anna egy-egy afrikai naplórészletét társították. A fotókat férje, Fényi Miklós ajánlotta fel az ESZII részére. Jakkel Anna 2010 óta vett részt a Magyar Afrika Társaság által szervezett orvosi missziók munkájában. Önkéntesként gyógyított Kongóban, Maliban, Guineában, Ugandában és Malawiban. Az afrikai missziók mellett szolgált a nagyfai, illetve a körmendi menekülttáborokban is. Jótékonysági gálaestek szervezésében is részt vállalt, illetve több fotókiállítást is rendezett a különböző missziókban készült fotóiból azzal a céllal, hogy megmutassa az érdeklődőknek az afrikai emberek világát, a Magyar Afrika Társaság tevékenységét.

A kiállítás iránt érdeklődő látogatóknak lehetőségük van a doktornőhöz kötődő személyes búcsúzó-emlékező bejegyzéseiket egy kihelyezett emlékkönyvbe bejegyezni. Ezt az emlékkönyvet a későbbiekben a szervezők a családnak ajándékozzák. A tárlat péntekig látogatható nyitvatartási időben, 8 és 18 óra között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában