Megmérettetés

2023.03.28. 14:42

Jól szerepeltek a halasi tanulók a cukrászok és pékek versenyén

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tizenöt éve rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának pék és pék-cukrász tanulói is remekeltek Budapesten, Daczi Antal az ország három legjobb tanulója közé bekerülve, a fővárosi Szakma Sztár Fesztiválon is összemérheti péktudását.

Pozsgai Ákos

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése. A versenyzők először a vármegyénként megrendezett területi előválogatókon, majd a továbbjutók az országos válogatón bizonyíthatták tudásukat.

A Vári szakképző képviseletében Brandschott Benjamin pék-cukrász a tizedik helyen végzett kiváló minősítéssel, mentesülve a szakmai vizsga letétele alól. Uhrin Beáta a pékek között a tizenkettedik helyen végzett, Mikó Ramón Kilián a negyedik helyet szerezte meg kiváló minősítéssel a szakmai versenyen, ő is mentesült a szakmai záróvizsga alól. Daczi Antal kiváló minősítéssel az ország három legjobb péktanulója közé került, mentesítést kapott a záró szakvizsga alól és bejutott a döntőbe. A diákokat dr. Aranyászné Zsikla Adrienn, Bognárné Varjú Mónika és Lucskai Emese tanárok készítették fel.

A döntőbe jutó tanulók látványos versenyét április 24–25-én a Szakma Sztár Fesztiválon tekinthetik meg az érdeklődők a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén.

Díjakkal tértek haza a fiatalok
Forrás: Vári Szabó István Szakképző Iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában