Megemlékezés

2023.03.13. 20:40

Hét nyelven szavalják el Petőfi versét Félegyházán

Az Országos Meterológiai Szolgálat esőre vonatkozó előrejelzése okán a hagyományoktól eltérően a félegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében lesz a március 15-i megemlékezés szerdán. Az ünnepség 10 órakor kezdődik.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Ünnepi beszédet mond Csányi József polgármester, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Sultan Raev, a Türk Nemzetközi Kulturális Szervezet főtitkára. A megemlékezés keretében tartják Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi műfordítói pályázat eredményhirdetését. A mintegy 500 fordítás közül a rendezvény keretében – a magyar változat után – a résztvevő hat ország első díjazottjai anyanyelvükön szavalják el Petőfi Sándor, Szabadság, szerelem című versét. A szerdai ünnepségen lesz a Petőfi Sándor városi vetélkedő díjazása is. Az eredményhirdetések után a 8kor Színház előadása következik. A megemlékezés zárásaként az ünneplők megkoszorúzzák a főtéri Petőfi-szobrot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában