Kalocsa

2023.03.10. 09:05

Helyére került a bal parti ártéri híd felszerkezete a Kalocsa és Paks között épülő új Duna-hídon – videóval

A legelőrehaladottabb állapotban lévő pilon az aktuális vízszinthez képest már 37 méter magasra nyúlik a Duna Aszfalt generálkivitelezésével zajló beruházásban.

Baon.hu

Forrás: magyarepitok.hu

Mint arról korábban is beszámoltunk, a Kalocsa-Paks Duna-híd kivitelezése 2021 február óta zajlik. A bal ártéri hídszerkezet (kalocsai oldal) a tavaly szeptember végén végrehajtott utolsó tolási fázissal a végleges helyére került. A jobb ártéri hídszerkezet (paksi oldal) szerelése folyamatosan zajlik. Négy zsaluzókocsi dolgozik majd azon a Kalocsa- Paks Duna-hídnál, hogy a két part közötti teljes összeköttetés létrejöjjön 2023 év végére. 

Helyére került a bal parti ártéri híd felszerkezete a Kalocsa és Paks között épülő új Duna-hídon – értesült a magyarepitok.hu, amely  egy videóval számolt be a projektről. Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésével közel 1 kilométeres, három részből álló híd épül, a projektben alvállalkozóként a Hídépítő Zrt. is részt vesz.

A videóban a pilonok kivitelezése is nagy hangsúlyt kap, közülük a legelőrehaladottabb állapotban lévő pilon az aktuális vízszinthez képest már 37 méterre magasra nyúlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában