Hirling József Lovaspark

2023.03.06. 18:03

Felújítják a pályákat a közelgő versenyszezonra a halasi lovasparkban

A karbantartó munkálatok javában folynak a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban, ahol javában készülnek a hamarosan induló szabadtéri szezonra. A füves pálya előkészítésével végeztek az elmúlt napokban a szakemberek, a négy évszakos filces pálya felújítása még folyamatban van.

Pozsgai Ákos

A felvételen az új filcréteget szórják a pályára

Fotó: Pozsgai Ákos

A nagy múltú halasi lovascentrum az elmúlt években komoly fejlődésen ment át, előbb a füves pályát újították fel speciális technikával, majd az edzőpálya kapott speciális filcréteget. Teljesen megújult a közmű és energiahálózat korszerű automata öntözőrendszer épült ki. A régi VIP-lelátót lebontották és új épület került a helyére, amely ma már kiállító-és konferenciateremmel is rendelkezik, megépült az ötszáz négyzetméteres Kincsem Ház is, amely egy 170 fő befogadására alkalmas nagyteremmel és egy 50 férőhelyes előtérrel rendelkezik. Benne modern kávézóval, előkésíztő konyhával, mosdókkal és egyéb kiszolgáló helyiségekkel.

A megújult környezetben a rangos nemzeti és nemzetközi lovasversenyek mellett, színvonalas kulturális programok, zenei rendezvények, lovasszínházi produkciók is helyet kaptak az elmúlt években. 

– A közelgő szabadtéri szezonra készülve újra munkagépek dolgoznak a lovasparkban, a lovaspályákat készítik fel a versenyszezonra. 

– közölte Rózsahegyi Róbert, a lovasbázis vezetője.

Elmondta, hogy a pályakarbantartó munkálatok során a négy évszakos pályán húsz centiméter vastag talajréteget mozgattak meg, amely új filc réteget is kapott. A munkagépek felszedték a felső földréteget, majd új szövetdarabokkal szórták tele utána pedig elegyengették a talajt.

A rendszeres öntözést és folyamatos gondozást igénylő füvespálya is megújult, úgynevezett talajszellőztető módszerrel végezték el a talajlazítást. Mintegy nyolcvan centiméter mélyen 12 bar nyomással juttatták a levegőt a talajba. Az idei első szabadtéri verseny április 7 és 9 között lesz a halasi lovasparkban, majd pedig április 28. és május 1. között rendeznek országos lovasversenyt különböző versenyszámokban, amely egyben a magyar Grand Prix sorozat I. fordulója lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában