Támogatás

2023.03.01. 11:55

Egymillió forintos adományt kapott a kecskeméti kórház a Malom Központtól – galériával

Egymillió forintos támogatást kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány a Malom Központtól. A felajánlott összeget a hamarosan induló Egynapos Sebészeti Osztály eszközeinek beszerzésére fordítják.

Lizik-Varga Katalin

A tervek szerint idén április elsején elindítják az egynapos sebészeti ellátást az intézményben.

Fotó: Lízik-Varga Katalin

A keddi jelképes átadórendezvényen Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója elmondta: mint gazdasági társaság, a lehetőségeinkhez képest nagyon szívesen támogatnak olyan tevékenységeket, amelyek igazán szükségét érzik a forrásoknak. Hozzátette, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványnak már nem először adnak át adományt. Hangsúlyozta, hogy az alapítvánnyal való együttműködést a jövőben bővíteni szeretnék, mégpedig a Malom Egészségnapok elnevezésű workshopok megszervezésével. 

– Ezzel is Kecskemét lakosságát tudjuk szolgálni – mondta az ügyvezető.

– Aki támogatja a kórházat, az a betegellátást segíti – mondta dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója. Hozzátette, hogy ilyen nagyfokú támogatást, amit a kórház kap a megye és a város vállalkozásaitól, még sehol sem tapasztalt.  

Dr. Horváth Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház orvosigazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány kuratórium elnöke elmondta, hogy ugyan az engedélyek beszerzése még folyamatban van, de reményeik szerint idén április elsején elindítják az egynapos sebészeti ellátást az intézményben. A most kapott adományt a hamarosan induló Egynapos Sebészeti Osztály eszközeinek beszerzésére fordítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában