Pályázat

2023.02.28. 07:00

Sikeresen pályáztak: tíz embernek tud munkát adni a fehértói önkormányzat

A Járási Startmunka Program keretében 13,2 millió forint támogatást nyert a Kunfehértó Non-profit Kft. Az megszerzett támogatásból összesen hat főt tudnak majd foglalkoztatni a helyi közfoglalkoztatási program keretében, akik az település konyhakertjében kapnak majd munkát március elsejétől – közölte Monda Tamás, az önkormányzati cég ügyvezetője.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Elmondta, hogy az elnyert összegből eszközöket is vásárol majd a település üzemeltetését ellátó cég, egyebek mellett fűkaszát, rotációs kapát és permetezőgépet is be tudnak szerezni. A pályázati forrásból jut vetőmagra, palántákra, növényvédő szerekre, valamint felújítják a konyhakert raktárhelyiségének a tetőszerkezetét is.

Mondta Tamás beszámolt arról is, hogy egy másik forrásból további 4,4 millió forintot nyert a Kunfehértó Non-profit Kft. négy fő foglalkoztatására, ők a falu köztereit, valamint a temetőt tartják majd rendbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában