Támogatás

2023.02.19. 17:27

Nyolc településen indulhatnak meg a fejlesztések Bács-Kiskunban

Újabb 870 millió forint fejlesztési forrás érkezett a Kalocsai járásba. Bátya, Dunatetétlen, Dusnok, Foktő, Ordas, Öregcsertő, Szakmár és Újtelek is a kedvezményezettek között van.

Tapodi Kálmán

Dusnok önkormányzata 182 millió forintból gazdálkodhat.

Fotó: Tapodi Kálmán

Csaknem hatvan település polgármestere írt alá támogatási szerződést 8,2 milliárd forint értékben a TOP Plusz program keretében nemrégiben Kecskeméten. Bács-Kiskun eddig 28 milliárd forint terület- és településfejlesztési támogatást nyert el a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban, így a nyertes pályázatok kihirdetése és a támogatási szerződések aláírása folytatódik. A hétéves uniós ciklusban összesen több mint 100 milliárd forint terület- és településfejlesztési forrás érkezik a vármegyébe.

A Kalocsai járásból ezúttal nyolc település polgármestere összesen kilenc támogatási szerződést írt alá, ugyanis Bátyának két pályázata volt eredményes. Az egyes települések által elnyert pályázati összegek a következő célokra fordítják: Bátya összesen 173 millió forintot költhet egy pihenőpark kiépítésére, illetve energetikai korszerűsítésekre. Foktőn a csapadékvíz-elvezetésre és a közlekedés fejlesztésére jut 208 millió forint. Öregcsertőn 68, Dunatetétlenen 73, Szakmáron 50 millió forintból újulhatnak meg az utak. Ordason és Újteleken 59, illetve 53 millió forintból végezhetnek energetikai korszerűsítéseket az intézményeknél. Dusnok önkormányzata a turisztikai célú fejlesztésekre, egy látogatóközpont létrehozására fordíthat 181,9 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában