Visszatekintés

2023.02.26. 19:19

Koszorúzással emlékeztek a kommunizmus áldozataira Kalocsán

Az 56-os emlékparkban, a kommunizmus áldozatainak emléknapján koszorúzással, ünnepi beszéddel emlékeztek meg a kommunista diktatúra áldozatairól. Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő mondott beszédet, melyben hangsúlyozta, hogy a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján nemcsak azokról kell megemlékeznünk, akik életüket veszítették a kommunista rémtettek nyomán, hanem a terror túlélőiről is, valamint azokról, akik családtagjaikat vesztették el.

Zsiga Ferenc

Schmidt Rajmund önkormányzati képviselő mondott beszédet a megemlékezésen

Fotó: Zsiga Ferenc

A megemlékezésen elhangzott, hogy kötelességünk emlékezni azokra, akik életüket áldozták azért, hogy mások szabadságát megvédjék. E nap emlékeztessen bennünket arra, hogy az emberi jogok, a szabadságjogok alapvető fontosságúak, és emellett ki kell tartani. Az eseményen Baranyai Dominik, a kalocsai Szent István Gimnázium tanulója Faludy György Búcsú Recsktől című versét szavalta el. A megemlékezés a szózat közös eléneklésével, emlékező mécsesek gyújtásával zárult. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában