Veszélyforrás

2023.02.18. 14:50

Kivágták a kiszáradt veszélyes fákat Kunfehértón – galériával

Összesen tizenkét kiszáradt és mostanra veszélyessé vált fenyőfát kellett kivágni Kunfehértón az üdülő területén.

Pozsgai Ákos

Előbb a magasban lévő ágakat vágták le, majd a fák törzseit szakaszosan ledarabolták.

Fotó: Pozsgai Ákos

– Tavaly nyár végén, ősz elején valamilyen fertőzés érte el a fákat, néhány hét alatt leszáradtak a tűleveleik, majd a fák törzse is teljesen kiszáradt, ezért kellett döntenünk az eltávolításuk mellett – mondta el hírportálunk érdeklődésére Monda Tamás, a település üzemeltetési feladatait is ellátó Fehértó Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az elmúlt napok viharos időjárása is sürgette a feladatot, hiszen a hatalmas fák körül büfék, üdülő épületek találhatók, amelyeket veszélyeztettek a kiszáradt fák.

Előbb a magasban lévő ágakat vágták le, majd a fák törzseit szakaszosan ledarabolták és biztosító kötéllel engedték le a munkálatokat végző szakemberek.

Monda Tamás elmondta, hogy a kivágott fákat az önkormányzati cég hasznosítani fogja, csakúgy, mint a település más részein eltávolított veszélyessé vált öreg fákat. – Egy hatályos önkormányzati rendelet szabályozza, hogy valamennyi kivágott fa helyére egy oda illő facsemetét kell ültetni, így nem kell aggódni, hogy kevesebb fa lesz a településen – hívta fel a figyelmet az ügyvezető, aki arról is beszámolt, hogy az üdülő területén hamarosan újabb beruházások indulnak, felújítják a virágos ládákat, a focipálya végén lévő büféépületet felújítják, és a verseny horgásztó közelében egy új fahíd épül, valamint a KEFAG Zrt-vel és a kiskunhalasi Thorma János Múzeummal együttműködve egy tanösvényt alakítanak ki a tó közelében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában