Valentin-nap

2023.02.10. 18:40

Idén is csatlakozik Kiskunfélegyháza a Házasság hete programsorozathoz

A több mint 20 éve, Angliából útjára indult kezdeményezés Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hazánkban 2008 óta tartják meg ezt a rendezvénysorozatot, amely ezúttal február 12. és 19. között valósul meg Kiskunfélegyházán. A Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Református-Evangélikus templom, a Szent István-plébánia és a Sarlós Boldogasszony Plébánia szervezésében több helyszínen számos programmal várják az érdeklődőket. Így például házasságra felkészítő jegyesoktatáson vehetnek részt a fiatalok a Szent István Plébánián február 4. és 25. között, míg interaktív imasétára hívja a párokat Hatvani Zsófia lelkész február 12. és 19. között. A könyvtárban február 11-én, szombaton délelőtt farsangi mulatságra várják a kisgyermekes családokat. 

Szintén szombaton lesz a már hagyományos Párok útja nevű szerelmi kalandtúra. Az öt állomásból álló, játékos, kapcsolaterősítő feladatokból álló kalandtúrát megoldó párok között értékes jutalmakat sorsolnak ki a Művelődési Központ munkatársai szombaton 18 órakor. 

Február 12-én 17 órakor a házaspárok imaóráját tartják a Sarlós Boldogasszony-templomban, majd február 13-án, hétfőn, 18 órakor Pál Feri atya Belső béke viharos időkben – mit tehetek a külső-belső nehézségeimmel? címmel tart előadást a Művelődési Központban. Február 16-án, csütörtökön, 17 órakor A szeretetbe kapaszkodva címmel Geszler Péter félegyházi plébános tart előadást a városi könyvtárban. A Házasság hete programsorozat befejezéseként február 19-én, vasárnap a szentmisék zárásaként megáldják a házaspárokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában